Χάος στη Σκωτία από τους θυελλώδεις ανέμους

Χάος στη Σκωτία από τους θυελλώδεις ανέμους
Προβλήματα στις συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 180 χιλμ/ώρα στη Σκωτία, ενώ δεκάδες χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την περιοχή.

Η κακοκαιρία καθήλωσε σχεδόν όλα τα τρένα της εταιρείας ScotRail με περιορισμένα δρομολόγια να εκτελούνται.

Περίπου 75.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Έκτακτη προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία η οποία ισχύει για τα Χάιλαντς, τις Δυτικές Νήσους, το Όρκνεϊ και τμήματα του Αμπερντίνσαϊρ.

Η υπηρεσία προειδοποίησε ακόμη για την πιθανότητα ισχυρών βροχοπτώσεων και σφοδρών ανέμων τις επόμενες μέρες και για παγετό την Κυριακή, ενώ αύριο Σάββατο ενδέχεται να χιονίσει.

Όλα τα δρομολόγια της εταιρείας σιδηροδρόμων ScotRail δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ η εταιρεία Network Rail η οποία είναι υπεύθυνη για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου πραγματοποίησε ελέγχους για τον εντοπισμό τυχόν ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Εξάλλου, ματαιώθηκαν πολλά δρομολόγια επιβατικών πλοίων.

Όπως δήλωσε στο BBC Radio Scotland ο υπουργός Μεταφορών της Σκωτίας Ντέρεκ ΜακΚέι, "αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια όταν πρόκειται για τα δρομολόγια που εκτελούνται" και πρόσθεσε ότι "καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού".

Ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού BBC Κόλιν Μπλέιν μετέδωσε ότι η αστυνομία και η πυροσβεστική αντιμετωπίζουν πολλά περιστατικά με πτώσεις δέντρων.
Powered by TUODY Software