Έκρηξη στη Γάζα με έναν νεκρό

Έκρηξη στη Γάζα με έναν νεκρό

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κι ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά όταν σημειώθηκε μια έκρηξη, υπό συνθήκες που ακόμη δεν έχουν εξιχνιαστεί, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

«Ο Νάτζι Χάλεντ Αμπού Σάμπλα, 21 ετών, είναι νεκρός, και ο αδελφός του Άκραμ, 18 ετών, έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο και στην κοιλιακή χώρα εξαιτίας της έκρηξης ενός μηχανισμού στην περιοχή του αεροδρομίου, ανατολικά της Ράφας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κούντρα.

Πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αστυνομικοί οι οποίοι αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να ερευνήσουν το συμβάν «υποψιάζονται ότι επρόκειτο για έναν μηχανισμό που είχαν αφήσει στην περιοχή οι Ισραηλινοί, οι οποίοι κάνουν συχνά εισβολές» εκεί.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις είχαν πλήξει τον πύργο του ραντάρ του αεροδρομίου της Λωρίδας της Γάζας το 2001, αναγκάζοντας τους Παλαιστίνιους να αναστείλουν τη λειτουργία του. Ακολούθησαν πολλά ακόμη πλήγματα, που διέλυσαν τις κτιριακές υποδομές του εγκαταλελειμμένου πλέον αεροδρομίου.


Powered by TUODY Software