Νεκρός Παλαιστίνιος ψαράς από ισραηλινά πυρά

Νεκρός Παλαιστίνιος ψαράς από ισραηλινά πυρά

Το ισραηλινό ναυτικό άνοιξε πυρ εναντίον αλιευτικών που έπλεαν στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας παλαιστίνιος ψαράς, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακές αρχές στον παλαιστινιακό θύλακο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του νοσοκομείου στη Γάζα, ο ψαράς που σκοτώθηκε είναι ένας 24χρονος και ονομάζεται Ταουφίκ Άμπου Ρεγιάλα.

Επικαλούμενο ανησυχίες για ζητήματα ασφάλειας, το Ισραήλ διατηρεί ναυτικό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διοικείται από την ισλαμιστική Χαμάς, κι επιτρέπει την αλιεία σε μία ζώνη έξι ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λωρίζας της Γάζας.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι τέσσερα πλοιάρια είχαν απομακρυνθεί από την ζώνη αλιείας και ότι ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ όταν τα πλοιάρια δεν υπάκουσαν στο αίτημα να σταματήσουν.

Οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται ότι η ζώνη αλιείας δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του πληθυσμού του 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας, που ζουν υπό το αυστηρό καθεστώς του ισραηλινο-αιγυπτιακού αποκλεισμού.


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software