Φράχτη και στα κροατικά σύνορα χτίζει η Ουγγαρία

Φράχτη και στα κροατικά σύνορα χτίζει η Ουγγαρία
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα ανεγείρει έναν φράκτη κατά μήκος τμημάτων των συνόρων της με την Κροατία, (σ.σ. μετά από αυτόν στα σύνορα με τη Σερβία) δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στην αυστριακή Die Presse, ενώ ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση κατά προσφύγων, οι οποίοι παίρνουν εναλλακτική οδό.

«Αποφασίσαμε να ανεγείρουμε έναν φράκτη και στα σύνορα με τη Ρουμανία... και σε ορισμένα τμήματα των συνόρων με την Κροατία», δήλωσε.

Επίσης, σε συνέντευξη του στην γερμανική Die Welt πως αν η ΕΕ αποφασίσει την επιβολή υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την ανακατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη, η χώρα του θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί.

«Τότε, βάσει νόμου θα αναγκαστούμε να τις αποδεχτούμε», δήλωσε, προσθέτοντας όμως πως οι άνθρωποι στην Μέση Ανατολή θα θεωρήσουν την ανακοίνωση ενός τέτοιου συστήματος ποσοστώσεων πρόσκληση να έρθουν στην Ευρώπη.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ουγγαρία είναι έτοιμη να συζητήσει για ένα σύστημα ποσοστώσεων, αλλά μόνο σε εθελοντική βάση και μόνο όταν η μαζική εισροή προσφύγων που βρίσκεται σε εξέλιξη σταματήσει.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software