Προς νίκη των αυτονομιστών στην Καταλονία

Προς νίκη των αυτονομιστών στην Καταλονία
Τα αυτονομιστικά κόμματα της Καταλωνίας εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο στις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας προβλέπουν ακόμη πιο θεαματική νίκη για τους υποστηρικτές της απόσχισης σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Metroscopia για την εφημερίδα El Pais, τα αυτονομιστικά κόμματα εξασφαλίζουν 76 έως 78 έδρες στο καταλανικό κοινοβούλιο, όπου αρκούν 68 έδρες για την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας.

Η λίστα "Junts pel si" (Μαζί για το Ναι) εξασφαλίζει μόνη της 66 έως 67 έδρες. Απαρτίζεται από τους συντηρητικούς του κόμματος CDC του Αρτούρ Μας, τους ρεπουμπλικανούς της αριστεράς του ERC και ισχυρές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Η δεύτερη λίστα, η CUP (Υποψηφιότητα για Λαϊκή Ενότητα), που τοποθετείται στην άκρα αριστερά, εκλέγει 10 έως 11 βουλευτές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δεν διευκρινίζει τον αριθμό των ψήφων που λαμβάνει κάθε κόμμα.

Ο Αρτούρ Μας, που διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία της καταλανικής κυβέρνησης, θεωρεί ότι 68 έδρες τού είναι αρκετές για να ξεκινήσει μία διαδικασία προς την ανεξαρτησία της Καταλωνίας με στόχο την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους μέχρι το 2017.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το φιλελεύθερο κόμμα κατά της αυτονομίας Ciudadanos, εξασφαλίζει 19 έδρες, ενώ 14 έδρες εξασφαλίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το Λαϊκό Κόμμα υποχωρεί στις 10 έδρες, από 19 σήμερα.
Powered by TUODY Software