Ουγγαρία κατά Κροατίας για τους πρόσφυγες

Ουγγαρία κατά Κροατίας για τους πρόσφυγες
Ο Ούγγρος πρέσβης στο Ζάγκρεμπ επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας, επειδή η Κροατία πρότεινε να ανοίξει ξανά την κύρια συνοριακή διάβαση Μπαγιάκοβο με τη Σερβία υπό τον όρο οι σερβικές αρχές να κατευθύνουν τους πρόσφυγες προς την Ουγγαρία.

Η διπλωματική διακοίνωση επιδόθηκε την Τρίτη με εντολή του Ούγγρου υπουργού Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας.

Όπως μετέδωσε το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς είχε τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα αυτό με τον κ. Σιγιάρτο και οι δύο συμφώνησαν ότι το αίτημα της Κροατίας είναι απαράδεκτο με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Η Ουγγαρία καλεί την Κροατία να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά πρότυπα συμπεριφοράς και να καταγράφει και να προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας στους μετανάστες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας σε δηλώσεις του τη Δευτέρα έκανε λόγο “για οργανωμένη επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών απευθείας στην Κροατία και κάλεσε τη Σερβία να ανακατευθύνει τους πρόσφυγες που φθάνουν με λεωφορεία από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ στις διαβάσεις Χόργκος 1 και 2, στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς κάλεσε επίσης τη Σερβία να στέλνει τους πρόσφυγες στην Ουγγαρία και στη Ρουμανία και όχι όλους στην Κροατία.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software