Τουρκία: Σε κλίμα οργής οι κηδείες των θυμάτων της επίθεσης

Τουρκία: Σε κλίμα οργής οι κηδείες των θυμάτων της επίθεσης

H Τουρκία αποχαιρέτησε και τη Δευτέρα τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης της Άγκυρας, της πιο πολύνεκρης στην ιστορία της χώρας, με τουλάχιστον 97 νεκρούς, ενώ οι κηδείες μετατρέπονται σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Δύο ημέρες μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε μια συγκέντρωση για την ειρήνη, οι κηδείες πολλών εκ των θυμάτων τελέστηκαν σήμερα στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη και σε πολλές άλλες πόλεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσαν φωτοειδησεογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς παρέστη στις κηδείες πολλών θυμάτων, όπου στάθηκε μπροστά από τα φέρετρα που ήταν καλυμμένα με κουρδικές σημαίες, σε κίτρινο, κόκκινο και πράσινο χρώμα.

Μεταξύ των θυμάτων που κηδεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη ήταν η Φατμά Εσέν, 38 ετών, μητέρα δύο παιδιών.

Τουλάχιστον, 2.000 άνθρωποι παρέστησαν στην τελετή που έγινε στη συνοικία Γκαζί και φώναξαν συνθήματα κατά του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης, όπως «Κράτος δολοφόνος» και «Ερντογάν δολοφόνε».

Η Ντιτζλέ Ντελί, μια μαθήτρια λυκείου ηλικίας 17 ετών, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Σιλιβρικαπί της Κωνσταντινούπολης:

«Υποσχόμαστε να φέρουμε την ειρήνη για εσένα» φώναζαν οι συμμαθητές της, όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet.

Κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν παρέστη στις κηδείες.

Πολλές κηδείες έγιναν στην Άγκυρα και σε πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπως το Μπατμάν, το Μπιτλίς, το Καρς, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Powered by TUODY Software