Μόλις το 35% των Γερμανών θα ψήφιζε Μέρκελ

Μόλις το 35% των Γερμανών θα ψήφιζε Μέρκελ
Ολοένα και περισσότερο μειώνονται τα ποσοστά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, όπως δείχνει νέα έρευνα.

Η προσφυγική κρίση διχάζει το CDU και το αδελφό του κόμμα στη Βαυαρία, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), που βλέπουν το ποσοστό τους να μειώνεται συνεχώς και έχουν πλέον χάσει έναν στους πέντε ψηφοφόρους τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Insa και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild, μόλις το 35% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το CDU/CSU αν διεξάγονταν τώρα εκλογές.

Πριν από δύο εβδομάδες το ποσοστό ήταν 37%.

Και οι Σοσιαλδημοκράτες εμφανίζονται να χάνουν μισή μονάδα, πέφτοντας στο 24,5%. Αντίθετα το Die Linke παραμένει σταθερό στο 9,5%, ενώ οι Πράσινοι βλέπουν τα ποσοστά τους να αυξάνονται κατά 1,5 μονάδα στο 11%.

Το ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημειώνει νέα αύξηση της δημοτικότητάς του κατά μία μονάδα και πλέον φτάνει το 8,5%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Insa Χέρμαν Μπίνκερτ, το προσφυγικό διχάζει την Ένωση. Τους τελευταίους τρεις μήνες το CDU/CSU έχει χάσει έναν στους πέντε ψηφοφόρους του.

Αντίθετα το γεγονός ότι οι Πράσινοι και το AfD έχουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο θέμα τους έχει βοηθήσει να κερδίσουν ψήφους.
Powered by TUODY Software