Κασπία: "Κόλαση" φωτιάς σε πλατφόρμα πετρελαίου

Κασπία: "Κόλαση" φωτιάς σε πλατφόρμα πετρελαίου
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου της Socar στην Κασπία. Συγκεχυμένες είναι οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το συμβάν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η φωτιά ξέσπασε σε αγωγό αερίου στην πλατφόρμα ο οποίος υπέστη ζημιές από τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Τόνισε, δε, ότι οι προσπάθειες διάσωσης γίνονταν υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Η κρατική εταιρεία ενεργείας του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι 30 εργαζόμενοι αγνοούνται και 32 έχουν διασωθεί. Δημοσίευσε, παράλληλα, στην ιστοσελίδα της τον κατάλογο των ονομάτων.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι 29 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από την φλεγόμενη εξέδρα, αλλά είχε αρνηθεί ότι υπάρχουν νεκροί ή αγνοούμενοι.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Εργαζομένων του Πετρελαϊκού Τομέα στο Αζερμπαϊτζάν Μιρβάρι Γκακχραμάνλι δήλωσε, από την πλευρά του, ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες 32 εργάτες είναι νεκροί ενώ 42 διασώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.
 
Η προεδρία, από την άλλη, είχε ανακοινώσει ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από καταιγίδα η οποία προκάλεσε βλάβη σε έναν αγωγό και ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

Βίντεο του Russia Today:

Powered by TUODY Software