Νέο βίντεο με τους δράστες της σφαγής του Παρισιού

Νέο βίντεο με τους δράστες της σφαγής του Παρισιού
“Πιστεύετε πως θα πολεμάτε τους Μουσουλμάνους και μετά θα ζείτε ασφαλείς στις χώρες σας;” αναφέρει ο εγκέφαλος της σφαγής στο Παρίσι σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο ISIS που δείχνει τους δράστες να συμμετέχουν σε αποκεφαλισμούς και καταλήγει δείχνοντας ως στόχο τον βρετανό πρωθυπουργό.

Το νέο βίντεο 17 λεπτών του ISIS περιέχει “αμερικανική” σκηνοθεσία που παραπέμπει σε video game, αραβική μουσική υπόκρουση, ανατριχιαστικές σκηνές αποκεφαλισμών που διαπράττουν οι δράστες της σφαγής στο Παρίσι και απειλές κατά της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Στο βίντεο φαίνονται οι τέσσερις Βέλγοι, οι τρεις Γάλλοι και οι δύο Ιρακινοί τζιχαντιστές που θεωρείται πως διέπραξαν τη σφαγή. Ορισμένοι συμμετέχουν σε αποκεφαλισμούς, άλλοι κάνουν πολεμική εξάσκηση και άλλοι στέλνουν μήνυμα στους δυτικούς αποκαλώντας τους πραγματικούς "τρομοκράτες" και "δολοφόνους".

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γαλλίας έχουν αναγνωρίσει τα οκτώ μέλη της ομάδας των τζιχαντιστών που διέπραξε τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά δεν έχουν μέχρι στιγμής κατονομάσει δύο καμικάζι του Σταντ Ντε Φρανς, οι οποίοι φέρονται να είχαν πάνω τους πλαστά συριακά διαβατήρια, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε το ΙΚ αποσιωπείται η συμμετοχή στις επιθέσεις ενός 10ου άνδρα, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος διαφεύγει.
 
Με υποτίτλους στα αραβικά και στα γαλλικά, το βίντεο είναι μήνυμα για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον πόλεμο κατά του ISIS στη Συρία και το Ιράκ, αναφέρει το Russia Today

Απόσπασμα από το βίντεοΑντίδραση Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι "καμία απειλή δεν θα κάνει τη Γαλλία να διστάσει".

"Τίποτε δεν θα μας τρομάξει, καμία απειλή δεν θα κάνει τη Γαλλία να διστάσει σε αυτό που έχει να κάνει στη μάχη κατά της τρομοκρατίας", δήλωσε στο περιθώριο επίσημης τελετής που έγινε στο προεδρικό μέγαρο στο Νέο Δελχί, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ινδία.

"Το μόνο που κάνουν οι εικόνες αυτές είναι να ακυρώνουν τους δράστες των εγκλημάτων αυτών", σημείωσε επίσης.

"Ο λόγος που έλαβα μέτρα για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ήταν επειδή ξέρω ότι η απειλή αυτή είναι εκεί και ότι εμείς δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτε, ούτε στα μέσα για την υπεράσπιση της χώρας μας ούτε στις ελευθερίες", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, δεν έχει ακόμη επαληθευτεί επισήμως η γνησιότητα του βίντεο αυτού.
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software