Ποιος είναι πίσω απ' το αίτημα για νέο δημοψήφισμα

Ποιος είναι πίσω απ' το αίτημα για νέο δημοψήφισμα
Ένας υποστηρικτής της καμπάνιας του Leave, William Oliver Healy, βρίσκεται πίσω από το διαδικτυακό αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 3 εκατομμύρια υπογραφές.

Πρόκειται για ακτιβιστή ο οποίος δημιούργησε τη συγκεκριμένη σελίδα το Μάιο, ζητώντας την επανάληψη του δημοψηφίσματος σε περίπτωση που το ένα ή το άλλο στρατόπεδο λάβει λιγότερο από το 60% των ψήφων ή η συμμετοχή κινηθεί σε επίπεδα κάτω από 75%.

Παρά το γεγονός ότι το αίτημα έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον ο Healy δεν φέρεται να είναι ευχαριστημένος, καθώς δημιούργησε τη σελίδα όταν θεωρούσε ότι η επικράτηση του Remain ήταν πιο πιθανή, ενώ τώρα, όπως λέει, η σελίδα έχει «απαχθεί» από τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, όπως αναφέρει ο Guardian, η σελίδα αυτή παρουσιάζει ορισμένα περίεργα στοιχεία. Ενώ το αίτημα θα έπρεπε να έχει υπογραφεί μόνο από Βρετανούς πολίτες ή κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, τα στοιχεία δείχνουν υπογραφές από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως η Τυνησία, η Ισλανδία ή ακόμη και τα νησιά Κέιμαν.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software