Συντριβή αεροπλάνου: Πετούσε 20 λεπτά χωρίς καύσιμα...

Συντριβή αεροπλάνου: Πετούσε 20 λεπτά χωρίς καύσιμα...
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη μοιραία πτήση των LAMIA Airlines έρχονται στη δημοσιότητα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το αεροπλάνο είχε εφοδιαστεί για πτήση διάρκειας τεσσάρων ωρών, αλλά είχε συμπληρώσει στον αέρα τέσσερις ώρες και είκοσι λεπτά πριν τη συντριβή, κάτι που δείχνει ότι για το διάστημα αυτό πετούσε με όσα αποθέματα είχε στις εφεδρικές του δεξαμενές.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο όπου καταγράφονται τα τελευταία δραματικά λεπτά και οι εκκλήσεις του πιλότου στον πύργο ελέγχου στο Μεντεγίν να του δοθεί άμεση προτεραιότητα για προσγείωση.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα» ακούγεται η φωνή του Βολιβιανού κυβερνήτη Μιγκέλ Κουιρόγκα.

«Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία» προσθέτει, σε δραματικούς τόνους. (διαβάστε αναλυτικά)

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας επιβεβαίωσε, πάντως, ότι το αεροσκάφος ήταν χωρίς καύσιμα την ώρα της συντριβής αλλά επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στην αεροπορική εταιρεία λέγοντας ότι διεθνείς κανονισμοί επιβάλλουν τα αεροσκάφη να έχουν καύσιμα σε εφεδρεία όταν πετούν ανάμεσα σε αεροδρόμια και η LAMIA δεν το είχε κάνει αυτό.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software