Ράκα: Η Δύση κλιμακώνει την επίθεση στον ISIS

Ράκα: Η Δύση κλιμακώνει την επίθεση στον ISIS
Η Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας (RAF) θα κλιμακώσει τις επιχειρήσεις της εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα της Συρίας, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στον οποίο συμμετέχει, ενώ θα έχει επαφές με τη Ρωσία, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

«Η Ράκα είναι η καρδιά του χαλιφάτου (...) Θα εντείνουμε την εκπαίδευση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και επίσης θα δούμε μια αληθινή κλιμάκωση της αεροπορικής υποστήριξης στη Ράκα από πλευράς όλου του συνασπισμού. Θα χρειαστεί να μιλήσουμε με τους Ρώσους», ανέφερε πηγή στην εφημερίδα The Telegraph.

Κατά την Τέλεγκραφ, η RAF διεξήγαγε περίπου 60 επιδρομές στη Συρία και 347 στο Ιράκ το 2016. 

Το 2017, το επιτελείο σκοπεύει η δράση της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας να επικεντρωθεί στη Συρία.

Η Ράκα, που καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές το 2013, είναι η de facto πρωτεύουσα του ΙΚ στη Συρία.  

Πάνω από 30 άμαχοι νεκροί στην Αλ Μπαμπ

Τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν την Κυριακή, έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην πόλη αλ-Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας για να εμποδίσει τον πληθυσμό να φύγει από την περιοχή, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Σύροι αντάρτες, με την υποστήριξη των τουρκικών δυνάμεων, πολιορκούν επί εβδομάδες την πόλη αυτή που τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" που διεξάγει η Άγκυρα εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες για να εκδιώξει σουνίτες σκληροπυρηνικούς και κούρδους μαχητές από τα νότια σύνορά της με τη Συρία.
Powered by TUODY Software