"Τα πτερύγια, διάβολε...!": Τεχνική βλάβη στο Τουπόλεβ

"Τα πτερύγια, διάβολε...!": Τεχνική βλάβη στο Τουπόλεβ
Το δεύτερο μαύρο κουτί του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα ανασύρθηκε, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Ο δεύτερος καταγραφέας του Τουπόλεφ Tu-154 εντοπίστηκε και ανασύρθηκε" σήμερα το πρωί, ανέφερε ο ρωσικός στρατός, μια σημαντική ανακάλυψη προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια της τραγωδίας που προκάλεσε τον θάνατο 92 ανθρώπων, από τους οποίους περισσότεροι από 60 ήταν μέλη της περίφημης χορωδίας του Κόκκινου Στρατού.

Πάντα σύμφωνα με τον στρατό, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, 15 σοροί και περισσότερα από 200 "ανθρώπινα μέλη" εντοπίστηκαν, με την πλειονότητα αυτών να έχει μεταφερθεί στη Μόσχα όπου αναμένεται να ταυτοποιηθούν.

"Από την έναρξη των επιχειρήσεων έρευνας, 12 μεγάλα κομμάτια και 1.547 μικρά συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί", συνεχίζει το υπουργείο Άμυνας. Ανάμεσά τους τμήματα του σκελετού, του κινητήρα και του σασί του Tu-154.

Το πρώτο μαύρο κουτί βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας "σε ικανοποιητική κατάσταση" από τις ομάδες έρευνας που χτενίζουν μέρα και νύχτα την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος την Κυριακή.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η ανάλυση του κύριου καταγραφέα της πτήσης αποκάλυψε ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν τα ελαττωματικά πτερύγια.

Τα πτερύγια, πλαίσια στα φτερά που βοηθούν να ανυψωθεί το αεροσκάφος, δεν άνοιξαν συγχρονισμένα, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα στο ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ιστοσελίδα Life news, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, ανέφερε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πιλότοι να χάσουν τον έλεγχο, καθώς το αεροπλάνο βρισκόταν σε μια "κρίσιμη γωνία".

Το μαύρο κουτί καταγράφει επίσης τις τελευταίες λέξεις του πληρώματος, μεταξύ άλλων: "Τα πτερύγια, διάβολε...!"Powered by TUODY Software