Όταν οι NYT... αμφέβαλαν για την αξία του Ομπάμα

Όταν οι NYT... αμφέβαλαν για την αξία του Ομπάμα
Δεκαετίες πριν γίνει γνωστός στις ΗΠΑ και στη Υφήλιο, ο Μπαράκ Ομπάμα φιλοξενήθηκε στους New York Times, σε ένα αφιέρωμα με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου του 1990. Το δημοσίευμα είχε τίτλο “Ο πρώτος μαύρος που εκλέχθηκε επικεφαλής του Harvard Law Review”.

Το άρθρο ανέφερε πως ο 28χρονος τότε Ομπάμα είχε κατακτήσει την “πιο σημαντική φοιτητική θέση” στο διάσημο πανεπιστήμιο. Μιλώντας στην εφημερίδα είχε δηλώσει: “Το γεγονός πως εξελέγην δείχνει πως έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Είναι πολύ ενθαρρυντικό”.

Πρόσθεσε όμως: “Είναι σημαντικό, ιστορίες σαν τη δική μου να μην χρησιμοποιούνται για να λέμε πως όλα είναι καλά για τους μαύρους. Πρέπει να θυμάστε πως για κάθε έναν σαν εμένα, υπάρχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες μαύροι φοιτητές με τουλάχιστον το ίδιο ταλέντο με το δικό μου – αν όχι περισσότερο – που δεν έχουν μια ευκαιρία να διακριθούν”.

Όπως αναφέρει το Vox που “θυμάται” το αφιέρωμα, στο δημοσίευμα καταγράφεται μια “αμφιβολία” για το αν ο Ομπάμα άξιζε τη θέση ή όχι. Παρέθετε επίσης την δήλωση του προκατόχου του, Πίτερ Γου, ο οποίος ανέφερε ότι “ο Ομπάμα άξιζε την διάκριση, αλλά ίσως κάποιοι να δουν κάτι άλλο σε αυτήν”.


 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software