Αναστασιάδης: Τα οφέλη από τους υδρογονάνθρακες προς όφελος όλων

 Αναστασιάδης: Τα οφέλη από τους υδρογονάνθρακες προς όφελος όλων
Δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης , μετά την συνάντηση του με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Αϊντα.
 
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε την Αγκυρα και την τουρκοκυπριακή ηγεσία να καταλάβουν πως οτιδήποτε γίνεται κατά τη διάρκεια των ερευνών για υδρογονάνθρακες είναι προς όφελος όλου του Κυπριακού λαού. Συνεπώς, πρόσθεσε, αν συμβάλουν να εξευρεθεί μια βιώσιμη λύση, τότε τα οφέλη θα πολλαπλασιαστούν.   
 
Επίσης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, επεσήμανε ότι, εκτός από το εδαφικό όπου έγινε μια προσέγγιση, στα υπόλοιπα θέματα είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά, που συνέβαλε για να υπάρξει πρόοδος.
 
Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. , ο οποίος συναντήθηκε και με τον Μουσταφά Ακιντζί, έκανε λόγο για «ένα δύσκολο κλίμα που περιβάλλει τις συνομιλίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», και κάλεσε όλα τα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση της οποιασδήποτε έντασης, που θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στις συνομιλίες.
 
Επίσης, δήλωσε ότι έχει πλήρη στήριξη στην αποστολή του από τον γ.γ. του ΟΗΕ.
 
Αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση του κ. Αϊντα με τους κυρίους Αναστασιάδη και Ακιντζί.
Powered by TUODY Software