Τζεντιλόνι σε Όρμπαν: Δεν δεχόμαστε απειλές

Τζεντιλόνι σε Όρμπαν: Δεν δεχόμαστε απειλές
Άμεσα θέλησε να απαντήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι στον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος ζήτησε από την Ιταλία «να κλείσει τα λιμάνια της στους μετανάστες».

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο Τορίνο, θέλησε να τονίσει: 

«Από τους γείτονές μας, από τις χώρες που συμμερίζονται το ευρωπαϊκό όραμα, δεν δεχόμαστε μαθήματα ούτε απειλητικά λόγια. Με νηφαλιότητα περιοριζόμαστε στο να πούμε ότι κάνουμε το χρέος μας κι απαιτούμε να κάνει κι η Ευρώπη το δικό της χωρίς να μας παραδίδει απίθανα μαθήματα».

Σε συνέντευξή του στην δημόσια ραδιοφωνία της χώρας του, ο Όρμπαν τόνισε ότι «η Ιταλία θα έπρεπε να κλείσει τα λιμάνια της». Ανακοίνωσε, δε, ότι οι τέσσερις χώρες της ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σλοβακία) σε γράμμα που απέστειλαν στον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού. 

Ο ίδιος εκτιμά πως «αν δεν κλείσουν τα λιμάνια της Ιταλίας και συνεχισθούν οι αφίξεις μεταναστών, το πρόβλημα θα γίνει μη διαχειρίσιμο, από την στιγμή που Γερμανία και Αυστρία θα κλείσουν τα σύνορά τους».
 
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, δήλωσε τέλος πως η ομάδα του Βίσεγκραντ είναι της άποψης πως το όλο πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί στην Λιβύη.
 
Powered by TUODY Software