Στις φλόγες σπίτια στην Καλιφόρνια

Στις φλόγες σπίτια στην Καλιφόρνια
Πυρκαγιά που επεκτείνεται με μεγάλη ταχύτητα κατέστρεψε σπίτια και υποχρέωσε χθες κατοίκους να εκκενώσουν περιοχές στη βόρεια Καλιφόρνια, ανακοινώθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη 1:15 μ.μ. και έκαψε 4.050 στρέμματα στην κομητεία Μπατ, περίπου 135 χλμ. βόρεια του Σακραμέντο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της πυροσβεστικής Cal Fire. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως καταστράφηκαν τουλάχιστον εννέα κατοικίες.

Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν σπίτια να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, καπνό να υψώνεται στον ουρανό και φλόγες να ξεπηδούν από δένδρα και βλάστηση.

«Το σπίτι των παπούδων μου χάθηκε. Κάηκαν τα πάντα στον δρόμο τους και αισθάνομαι σαν να έχασα και πάλι την γιαγιά μου», έγραψε ένας πολίτης στο Twitter.

Διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσης εκδόθηκε για τους κατοίκους αυτής της απομακρυσμένης περιοχής. Δεν είναι σαφές πόσοι απομακρύνθηκαν. Δύο καταφύγια άνοιξαν για τους εκτοπισμένους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η βόρεια Καλιφόρνια αναμένει τις επόμενες λίγες ημέρες ένα κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες που αναμένεται να φθάσουν τους 40,5 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software