Σκάνδαλο Oxfam: η άλλη άποψη

Σκάνδαλο Oxfam: η άλλη άποψη

Στην αντεπίθεση  κατά των επικριτών της βγαίνει η OXFAM. Με συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα Guardian του Σαββάτου, ο Γενικός Διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Μαρκ Γκόλντινγκ, κατηγορεί πρώην στελέχη, εργαζόμενους και τα μέσα ενημέρωσης για υπερβολές που απειλούν να την καταστρέψουν. Η παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της διεθνούς οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε όλον τον Τρίτο Κόσμο, μπορεί να αποδειχθεί για την OXFAM δίκοπο μαχαίρι.

Ο κ. Γκόλντιγκ καταφέρεται εναντίον της πρὠην επικεφαλής του Τμήματος Δεοντολογίας, Ελεν Εβανς, η οποία κατηγόρησε ευθέως την διοίκηση για αδιαφάνεια και προσπάθεια απόκρυψης δικής της αναφοράς για τα σεξουαλικά σκάνδαλα του επικεφαλής της αποστολής στην Αϊτή. Η κ. Εβανς επιμένει ότι, εκτός της Διοίκησης της OXFAM, έστειλε την αναφορά της και στην Επιτροπή Ελέγχου των ΜΚΟ, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση από κανέναν.  Προφανώς πανικοβλημένος ο Μαρκ Γκόλντιγκ από την οργή της κοινής γνώμης, το πάγωμα της κρατικής βοήθειας, τη μαζική αποχώρηση συνδρομητών, αλλά και των διαφόρων σελέμπριτις που έχουν παραιτηθεί από την τιμητική θέση του πρέσβη καλής θέλησης, επιδιὠκει να πλήξει την αξιοπιστία των δεκάδων επώνυμων μαρτύρων.

Γενικός διευθυντής εναντίον υποδιευθύντριας

Οι δηλώσεις του έρχoνται σε πλήρη αντίθεση με αυτές της υποδιευθυντού της, Γουίνι Μπουανίμα, η οποία σε συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC παραδέχτηκε ότι υπάρχει κάτι πολύ βρώμικο στην λειτουργία της Οργάνωσης Αρωγής. Και ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί το καταστατικό της όσον αφορά στην πρόσληψη εργαζομένων, στους μισθούς των ανωτάτων στελεχών και γενικώς στην ευρύτερη λειτουργία της. Αντιθέτως ο προϊστάμενός της, Μαρκ Γκόλντινγκ,  στρέφει τα πυρά του στους επικριτές της OXFAM και στους Τάιμς που απεκάλυψαν το σκάνδαλο, κατηγορώντας τους ότι ορμώμενοι από προσωπικά, εκδικητικά κίνητρα, επιχειρούν να πλήξουν το κύρος μίας από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ στον κόσμο. Το αν θα πείσει την κυβέρνηση και  την κοινή γνώμη είναι αμφίβολο, εκτιμά ακόμα και η ίδια η εφημερίδα που τον φιλοξενεί.

Πηγή: dw.com

Powered by TUODY Software