Ιταλία: Ανεκτίμητης αξίας κλεμμένα έργα τέχνης ανέκτησε η αστυνομία

Ιταλία: Ανεκτίμητης αξίας κλεμμένα έργα τέχνης ανέκτησε η αστυνομία

Κάποιες πολυτελείς βίλες στην ακτή του Αμάλφι, προορισμός για πλούσιους ξένους τουρίστες, ήταν διακοσμημένες με ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης, που έχουν κλαπεί από εκκλησίες και ιδιωτικούς συλλέκτες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το τμήμα καλλιτεχνικής κληρονομιάς των Καραμπινιέρων ανακοίνωσε ότι ανέκτησε 37 πίνακες, ανάμεσά τους και ένα έργο ενός από τους σπουδαιότερους ζωγράφους του μπαρόκ του 17ου αιώνα, του Γκουίντο Ρένι, καθώς και πέντε ρετάμπλ (πίνακας που κοσμεί τον χώρο πίσω από την Αγία Τράπεζα) του 17ου και 18ου αιώνα που εκλάπησαν από εκκλησίες που είχαν πληγεί από σεισμούς κοντά στην Λ' Άκουιλα.

Μια εγκληματική οργάνωση «έκλεβε έργα τέχνης και αργότερα τα χρησιμοποιούσε για τη διακόσμηση κάποιων πολυτελών επαύλεων στην ακτή του Αμάλφι, για την προσέλκυση ξένων τουριστών», που ήθελαν να κάνουν εκεί διακοπές, υπογράμμισε η ανακοίνωση των Καραμπινιέρων.

Τα ανακτηθέντα έργα τέχνης είχαν κλαπεί τα τελευταία 20 χρόνια και τρεις άνθρωποι που συνδέονται με την αγοραπωλησία τους – έμποροι τέχνης και οι πελάτες τους – διώκονται, χωρίς να έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Powered by TUODY Software