Σοβαρά επεισόδια στη Μαδρίτη μετά τον θάνατο σενεγαλέζου πλανόδιου πωλητή

Σοβαρά επεισόδια στη Μαδρίτη μετά τον θάνατο σενεγαλέζου πλανόδιου πωλητή

Δέκα αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και έξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν χθες βράδυ στο κέντρο της Μαδρίτης, μετά τον θάνατο ενός σενεγαλέζου παράνομου πλανόδιου πωλητή.

«Ο αριθμός των τραυματιών είναι δέκα αστυνομικοί της εθνικής αστυνομίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν περισσότεροι τραυματίες μεταξύ των δημοτικών αστυνομικών», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας.

Εξάλλου συνελήφθησαν έξι άτομα ισπανικής εθνικότητας, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος και μια γυναίκα, σύμφωνα με την εθνική αστυνομία.

Οι συγκρούσεις, κάτι ασυνήθιστο στην ισπανική πρωτεύουσα, ξέσπασαν γύρω στις 22:30 (ώρα Ελλάδας), στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο ενός 30χρονου Σενεγαλέζου. Ο Μαμ Εμπαγέ Ντιαγέ ήταν παράνομος πλανόδιος πωλητής στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, τη διασημότερη της Μαδρίτης.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, πλάκες που ξεκόλησαν από τα πεζοδρόμια και μπουκάλια σε ένα όχημα της Πυροσβεστικής και στις δυνάμεις τήρησης της τάξης, οι οποίες απάντησαν κυρίως με σφαίρες από καουτσούκ. Στους γειτονικούς δρόμους και πιο μακρυά, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ποδήλατα.

Οι υπηρεσίες άμεσης δράσης διευκρίνισαν πως ο άνδρας είχε βρεθεί αναίσθητος στον δρόμο από περίπολο της αστυνομίας. Όταν έφθασαν οι πρώτες βοήθειες, «υπήρχε μια περίπολος της δημοτικής αστυνομίας που περνούσε από εκεί και τον είδε πρώτη, του έκαναν τεχνητή αναπνοή για να τον επαναφέρουν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης δράσης.

Όμως Σενεγαλέζοι, με τους οποίους μίλησε το Γαλλικό Πρακτορείο, υποστήριξαν πως ο θάνατός του οφειλόταν στην καταδίωξή του από τη δημοτική αστυνομία.

Η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Κριστίνα Σιφουέντες εξέφρασε σήμερα το πρωί τη λύπη της για τον θάνατό του υποστηρίζοντας ωστόσο πως οφείλεται αναμφίβολα σε «φυσικά αίτια».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software