Βρέθηκε αρχαία χωματερή σιδήρου στην Κίνα

Βρέθηκε αρχαία χωματερή σιδήρου στην Κίνα

Αρχαία χωματερή για τα απόβλητα που παράγονταν από τα εργοστάσια σιδήρου την εποχή της Δυναστείας των Χαν (202 π.Χ.-220 μ.Χ.) έφεραν στο φως αρχαιολόγοι στην κομητεία Τσουεσχάν της κεντρικής επαρχίας Χενάν.

Η χωματερή, βάθους έξι μέτρων, ήταν ειδικά φτιαγμένη για την αποθήκευση αποβλήτων που παράγονταν κατά την τήξη του σιδήρου. Ανάμεσα στα απόβλητα οι αρχαιολόγοι βρήκαν κομμάτια σιδήρου, ράβδους, κεραμικά καλούπια και σκουριά.

Η χωματερή βρίσκεται δίπλα στα ερείπια ενός σιδηρουργείου και με βάση τα κεραμικά ευρήματα οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι το σιδηρουργείο κατασκεύαζε εργαλεία.

Την εποχή της Δυναστείας των Χαν ανθούσε η βιομηχανία σιδήρου όπως μαρτυρούν τα εκατοντάδες ερείπια που έχουν βρεθεί σε όλη την Κίνα. Συνήθως τα έχτιζαν σε δύο περιοχές: κοντά σε πόλη ή σε ορυχείο σιδήρου.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρέθηκε έξω από την πόλη. Οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι ενδεχομένως οι κινέζοι πρόγονοί τους είχαν αρχίσει να έχουν κάποιες οικολογικές ευαισθησίες, σκεπτόμενοι τον αντίκτυπο της βιομηχανικής ρύπανσης στις πόλεις.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software