Γάζα: 12 βλήματα εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση του Ισραήλ

Γάζα: 12 βλήματα εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση του Ισραήλ

Δώδεκα βλήματα, ανάμεσά τους και ρουκέτες εκτοξεύθηκαν, σύμφωνα με ΜΜΕ, από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της ισραηλινής επικράτειας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Τρία από τα βλήματα αυτά καταστράφηκαν εν πτήσει από συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός.

Νωρίτερα, ένα αεροσκάφος και ένα άρμα μάχης των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στοχοθέτησαν ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε μέλος της Χαμάς το οποίο «ενέχεται» στις πυρκαγιές που έχουν προκληθεί στην ισραηλινή επικράτεια από φλεγόμενους χαρταετούς και μπαλόνια τα οποία χρησιμοποιούν Παλαιστίνιοι.

Στο βόρειο τμήμα του θύλακα, δύο φυλάκια παρατήρησης της Χαμάς, του ισλαμικού κινήματος που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, επίσης επλήγησαν, ανέφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Από την 30ή Μαρτίου, κάτοικοι της Γάζας διαδηλώνουν κατά μήκος του τείχους που χωρίζει τον θύλακα από το Ισραήλ, για να καταγγείλουν τον ισραηλινό αποκλεισμό, που διαρκεί δέκα και πλέον χρόνια, και για να διατρανώσουν το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων που έφυγαν από τις εστίες τους ή εκδιώχθηκαν κατά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και με το ξέσπασμα του πρώτου ισραηλινοαραβικού πολέμου το 1948.

Τουλάχιστον 134 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών από την έναρξη των κινητοποιήσεων. Ουδείς Ισραηλινός έχει σκοτωθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software