Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, εκκενώνονται περιοχές

Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, εκκενώνονται περιοχές

Δύσκολα 24ωρα βιώνουν οι κάτοικοι αγροτικών περιοχών της Καλιφόρνια, που βρίσκονται κοντά στο Σαν Φρανσίσκο και το Σακραμέντο εξαιτίας τεράστιας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο και εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη. 

Πολύ μεγάλες εκτάσεις γης έχουν γίνει στάχτη, ενώ εκατοντάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας

Είναι τόσο αποπνικτική η κατάσταση, όπου όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, σύννεφα καπνού έχουν «εξαφανίσει» το Σαν Φρανσίσκο.

Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι οι τραυματισμοί. Το δυσάρεστο, ότι οι άνεμοι βοηθούν στην εξάπλωση της φωτιάς και αποτελούν τον μεγάλο αντίπαλο των εκατοντάδων πυροσβεστών που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. 

Στο Κολοράντο οι Αρχές εκκενώθηκαν περί τις 2.500 κατοικίες, ενώ συνελήφθη για εμπρησμό ένας 52χρονος Δανός υπήκοος που ζει παράνομα στις ΗΠΑ.

Στο Γουαϊόμινγκ περίπου 150 πυροσβέστες προσπαθούν να σταματήσουν πυρκαϊά που μαίνεται σε εθνικό δρυμό κοντά στα όρια της πολιτείας με το Κολοράντο.

Powered by TUODY Software