Ζάεφ: Η "Μακεδονία" έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει

Ζάεφ: Η "Μακεδονία" έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει

Πανηγυρική ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο πλαίσιο του εορτασμού της κυβέρνησης στην πόλη Μπίτολα για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζάεφ σημείωσε πως η «Μακεδονία» έχει κάθε λόγο να γιορτάζει καθώς, όπως είπε: «Πραγματοποιούμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες».

Παράλληλα απευθύνθηκε στους πολίτες, ενόψει και του δημοψηφίσματος: «Σήμερα οι δυνάμεις που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο ισχυρές όσο οι δυνάμεις που μας ενώνουν, για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αυτές οι δυνάμεις ανοίγουν το μέλλον μας. Ο κάθε πολίτης ανεξάρτητα αποφασίζει τη θέση του. Καλώ εσάς, αλλά και την αντιπολίτευση: ας διαλέξουμε το μέλλον της “Μακεδονίας”. Το κοινό μας μέλλον. Ας σταματήσουμε τα μίση».

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση είχε οργανώσει γιορτές για τη συμφωνία σε 15 διαφορετικές πόλεις, ωστόσο οι πολίτες φαίνεται πως υποδέχτηκαν μάλλον χλιαρά τους πανηγυρισμούς, αφού η προσέλευση του κόσμου ήταν περιορισμένη.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software