Γαλλία: Πυρκαγιά προκάλεσε μπλακ άουτ σε 16.000 νοικοκυριά

Γαλλία: Πυρκαγιά προκάλεσε μπλακ άουτ σε 16.000 νοικοκυριά

Περί τα 16.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε πολλές κοινότητες του Ο-ντε-Σεν (Hauts-de-Seine) εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών στον σιδηροδρομικό σταθμό Μονπαρνάς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της περιφέρειας και του RTE.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης αφορά το Σατιγιόν, το Κλαμάρ, τη Βάνβ, το Μαλακόφ, το Ισί-λε Μουλινό.

Ένας διανομέας του RTE ανεφλέγη στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής μπροστά στο ξενοδοχείο Accor Ισί-λε-Μουλινό, ακριβώς δίπλα στην έδρα της Microsoft στην όχθη του Σηκουάνα, προκαλώντας σύννεφα μαύρου καπνού. Περί τα 2.500 άτομα απομακρύνθηκαν από τα παρακείμενα κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.

Η ζημιά αποκαταστάθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και οι άνθρωποι επέστρεψαν στα γραφεία τους.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αγνοεί το αίτιο της πυρκαγιάς και διευκρίνισε ότι τα καλώδια τροφοδοσίας δεν υπέστησαν ζημίες, εκτός ενός: αυτού που τροφοδοτεί τον σιδηροδρομικό σταθμό Μονπαρνάς.

Κανένας συρμός δεν κυκλοφόρησε από το μεσημέρι της Παρασκευής στον σταθμό, ενώ η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF προβλέπει ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην άφιξη και των αναχώρηση των συρμών και καλεί τους ταξιδιώτες να αναβάλουν το ταξίδι τους.

Η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή ένα εναλλακτικό σχέδιο ηλεκτροδότησης, που θα επιτρέψει την άφιξη και την αναχώρηση μόνο μέρους των συρμών.

Powered by TUODY Software