Τσαβούσογλου: Το φθινόπωρο ξεκινάμε γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο- Την Τρίτη συνάντηση με Κοτζιά

Τσαβούσογλου: Το φθινόπωρο ξεκινάμε γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο- Την Τρίτη συνάντηση με Κοτζιά

Η Τουρκία μπορεί να ξεκινήσει γεωτρήσεις το φθινόπωρο στην Ανατολική Μεσόγειο,  καθώς έχει ήδη αγοράσει πλατφόρμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τσαβούσολγου επεσήμανε ότι η χώρα του έχει εμποδίσει γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

«Τώρα έχουμε πλατφόρμα και μπορούμε να ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις»,  είπε ο Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει συζητήσει το ζήτημα με τις εταιρείες γεωτρήσεων και την Ελλάδα.

Στο σημείο εκείνο ανέφερε ακόμη ότι θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά στη Σμύρνη, με τον οποίο θα συζητήσουν για το Κυπριακό.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συμπλήρωσε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει «τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα» του ψευδοκράτους, σύμφωνα με το Anadolu.

Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία έχει οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο. 

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Λευκωσία για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στις πηγές γύρω από την περιοχή.
 

Powered by TUODY Software