Τουρκία: Δικάζεται οδηγός ταξί για "τρομοκρατική προπαγάνδα"

Τουρκία: Δικάζεται οδηγός ταξί για "τρομοκρατική προπαγάνδα"

Ένας οδηγός ταξί από το Αμβούργο, Γερμανός πολίτης τουρκικής καταγωγής, προσάγεται την Παρασκευή ενώπιον δικαστηρίου στην Τουρκία, όπου οι αρχές του προσάπτουν ότι επιδιδόταν σε «τρομοκρατική προπαγάνδα» υπέρ της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου.

Η δίωξή του αφορά αναρτήσεις που φέρεται να έκανε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook από τον Μάρτιο ως τον Ιούλιο, ανάμεσά τους ένα κείμενο στο οποίο περιγράφει τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν ως οραματιστή, με βάση το κατηγορητήριο. Ακόμη, ο άνδρας αυτός, ο Ιλχαμί Α., φέρεται να μεταφόρτωσε και να μοιράστηκε στην πλατφόρμα φωτογραφίες ανταρτών του PKK.

Η συγκεκριμένη οργάνωση χαρακτηρίζεται τρομοκρατική στην Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Ο Ιλχαμί Α., ο οποίος συνελήφθη τον Αύγουστο στην επαρχία Ελαζίγ (ανατολικά), αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει ότι το προφίλ στο Facebook που οι τουρκικές αρχές συνδέουν με τον ίδιο δεν είναι δικό του.

Επτά Γερμανοί πολίτες κρατούνται σε τουρκικές φυλακές το τρέχον διάστημα «για πολιτικούς λόγους», σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση.

Powered by TUODY Software