Τουρκία: Ξεκινά ο Πορθητής, αν ενοχληθούμε θα πράξουμε τα δέοντα

Τουρκία: Ξεκινά ο Πορθητής, αν ενοχληθούμε θα πράξουμε τα δέοντα

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση του τουρκικού γεωτρύπανου Πορθητής στο στόχο «Αλάνια 1», στη Μεσόγειο, 62 μίλια νοτίως της Αττάλειας, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, κατά τη διάρκεια τελετής έναρξης της διαδρομής του πλοίου.

Μάλιστα ο ίδιος, στέλνοντας έμμεσα μήνυμα προς Αθήνα και Λευκωσία, θέλησε να συντηρήσει το σκηνικό έντασης που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα δηλώνοντας: «Αν παρενοχληθούμε, το Ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος, πρόσθεσε, «αλλά θα πράξουμε τα απαραίτητα αν παρενοχληθούμε» σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.Ο υπουργός ενημέρωσε ότι ο Πορθητής θα πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις τον χρόνο, και πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι πολύ κοντά στην αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου.

Τη Δευτέρα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο Πορθητής ξεκίνησε από την Αττάλεια και έφτασε στο σημείο από το οποίο θα ξεκινήσει να επιχειρεί.

Ο Φατίχ Ντονμέζ έχει πει ότι η γεώτρηση θα γίνει σε βάθος 2.500 μέτρων και θα κατέβει 5.000-6.000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας, με τη βοήθεια συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software