Αντί να... αποκεφαλιστεί για την επιστήμη, παντρεύτηκε μια καλλονή!

Αντί να... αποκεφαλιστεί για την επιστήμη, παντρεύτηκε μια καλλονή!

Ο Βαλερί Σπιριντόνοφ ήταν ο πρώτος εθελοντής για μια αμφιλεγόμενη μεταμόσχευση κεφαλιού. Τελικά όμως το μετάνιωσε, παντρεύτηκε μια ρωσίδα καλλονή, με την οποία μάλιστα έκανε και ένα παιδί!

Ο 33χρονος πάσχει από την νόσο Werdnig-Hoffman, μια μορφή μυϊκής ατροφίας του νωτιαίου μυελού που συχνά οδηγεί σε χαμηλό προσδόκιμο ζωής.

Ήταν έτοιμος, λοιπόν, να προσφέρει το κεφάλι του στον καθηγητή Σέρτζιο Καναβέρο – γνωστός και ως «Δρ. Φρανκενστάιν» -, ώστε να του προσαρτήσει ένα νέο, υγιές σώμα, σε μια πειραματική χειρουργική επέμβαση.

Ο Ιταλός γιατρός εργάζεται τώρα στην Κίνα, όπου έχει λάβει χρηματοδότηση για την έρευνά του. Ο Σπιριντόνοφ, ειδικός στους υπολογιστές, είχε δουλέψει για δύο χρόνια με τον Δρ. Καναβέρο και αποκάλυψε τις υποψίες του πως κάτι έχει πάει «λάθος» με τα σχέδια για την μεταμόσχευση κεφαλιού, που η επικρατούσα ιατρική θεωρεί επί του παρόντος, επιστημονικά αδύνατη.

Ο 33χρονος, λοιπόν, δεν προχώρησε στη επέμβαση, προχώρησε όμως στη ζωή του.

Γνώρισε την Αναστασία Πανφίλοβα, η οποία έχει μεταπτυχιακό στην χημική τεχνολογία και έχει σπουδάσει στην Ιταλία, παντρεύτηκαν και πριν από 6 εβδομάδες απέκτησαν και έναν γιο.

Το μωράκι είναι υγιές κάτι που ο Σπιριντόνοφ θεωρεί «θαύμα», καθώς η νόσος του είναι κληρονομική. Η σύζυγός του υποβλήθηκε σε πλήθος εξετάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Έχουν μετακομίσει στη Φλόριντα, όπου ο Σπιριντόνοφ σπουδάζει ανάλυση υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο.

«Ζούσαμε στην ίδια πόλη και συχνά συναντιόμασταν σε επαγγελματικές συζητήσεις και σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι νιώθαμε πολύ καλά μαζί. Έχει αρκετά πτυχία. Παντρευτήκαμε πριν από έναν χρόνο περίπου στη Μόσχα» δήλωσε ο 33χρονος.

«Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ.: σε αναπηρικό αμαξίδιο) έχουν μεγαλύτερα συναισθήματα, είναι πιστοί, ευγενικοί και είναι συνήθως πολύ έξυπνοι... αυτό δεν είναι το θέμα;» είχε γράψει, από την πλευρά της, η Πανφίλοβα.

Ο Σπιριντόνοφ έχει σχεδιάσει μια «έξυπνη» αναπηρική καρέκλα που λειτουργεί με την φωνή του και εργάζεται σε πολλά συμβουλευτικά έργα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flowers of life :) . . . . . #children #love #family #kids #dad #familytime #father #babyboy #fam

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Val Spiridonov (@val_spiridonoff) στις

Powered by TUODY Software