ΠΓΔΜ: Μια ανάσα από τους «80» ο Ζάεφ

ΠΓΔΜ: Μια ανάσα από τους «80» ο Ζάεφ

Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε και την αναγκαστική διακοπή της συνεδρίασης της σκοπιανής Βουλής την Πέμπτη, ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται ότι εξασφάλισε τους 80 βουλευτές που χρειαζόταν, ώστε να περάσει η Συνταγματική Αναθεώρηση που είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Από τις τελευταίες εξελίξεις, φαινόταν ότι αυτοί που θα έκριναν το αν ο σκοπιανός πρωθυπουργός θα πιάσει τον μαγικό αριθμό, ήταν οι δύο βουλευτές του BESA, οι οποίοι αξίωναν μέσα από τη διατύπωση για την υπηκοότητα, "μακεδονική/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας", να μην δημιουργείται η εντύπωση πως οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι, οι Βλάχοι, οι Ρομά και οι άλλοι στη χώρα θα γίνουν Μακεδόνες».

Ο ίδιος ο Ζάεφ τόνιζε χθες σε δημοσιογράφους ότι εξετάζει λύσεις και φαίνεται ότι τις βρήκε αν κρίνει κανείς από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ της πΓΔΜ που τον φέρνουν μια ανάσα από την ψήφιση της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Άξιο αναφοράς, μάλιστα, είναι ότι η συνεδρίαση καθυστερεί να ξεκινήσει και πληροφορίες αναφέρουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε συνάντηση που έχει αυτήν την ώρα ο Ζάεφ με τον αρχηγό του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμματος «BESA», Μπιλάλ Κασάμι,προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξη των δύο βουλευτών που διαθέτει το κόμμα.

Άλλα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι ακόμη και χωρίς τη στήριξη των δύο βουλευτών του «BESA», η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφαλίζει πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή. Ωστόσο, όλες αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται επίσημα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software