Προς νέο shutdown οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στις ΗΠΑ;

Προς νέο shutdown οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στις ΗΠΑ;

Οι δικομματικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Κογκρέσο για τα θέματα συνοριακής ασφάλειας, ώστε να αποτραπεί ένα δεύτερο shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών κατέρρευσαν από διαφωνίες για τα ζητήματα γύρω από τις πολιτικές κράτησης των μεταναστών, όπως δήλωσε σήμερα ένας γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων.

“Οι συνομιλίες βρίσκονται τώρα σε αδιέξοδο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox και στην εκπομπή “Fox News Sunday.”

Το διαπραγματευτικό αδιέξοδο προκλήθηκε μετά από διαφωνία στα ζητήματα κράτησης των μεταναστών.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματευτές θα επιστρέψουν σύντομα σε διάλογο.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβάνι δήλωσε πως ένα νέο κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών βρίσκεται στο τραπέζι.

"Αν υποθέσουμε πως οι σκληροί Δημοκρατικοί επικρατήσουν στην συζήτηση και βάλουν στο γραφείο του προέδρου Τραμπ ένα νομοσχέδιο που θα λέει καθόλου χρήματα για το τείχος (με το Μεξικό) ή 800 εκατομμύρια, δηλαδή ένα εξωφρενικά χαμηλό ποσό, πώς θα το υπογράψει;" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Politico, ο Τραμπ ζητεί να εγκριθεί ένα κονδύλι ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση του τείχους, ωστόσο μετά τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις και την απροθυμία των Δημοκρατικών να συναινέσουν, "θα μπορούσε να δεχτεί και περίπου 2 δισεκατομμύρια".

Οι Δημοκρατικοί απορρίπτουν και αυτό το ποσό, όπως γράφει το site. 

Ρεπορτάζ του PBS

Powered by TUODY Software