Απάντηση Ερντογάν στον Turkofagos της Ν. Ζηλανδίας: Η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει εκκλησία!

Απάντηση Ερντογάν στον Turkofagos της Ν. Ζηλανδίας: Η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει εκκλησία!

Για επιχείρηση στοχοποίησης του ιδίου και της χώρας του έκανε λόγο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στο μανιφέστο του 28χρονου μακελάρη που αιματοκύλησε τη Νέα Ζηλανδία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 49 ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αναγραφόταν η λέξη «τουρκοφάγος», γραμμένη στα λατινικά (turkofagos), ενώ και στην προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται αρκετές αναφορές εναντίον της Τουρκίας.

«Δημοσιοποιήθηκε και αυτό το ποταπό μανιφέστο του δολοφόνου και μας στοχοποιούν όλους τους Μουσουλμάνους, τη χώρα μας, το έθνος μας και εμένα προσωπικά», είπε ο Τούρκος πρόεδρο ενώπιον συγκεντρωμένου πλήθους στο Γκαζιαντέπ.

Διαβάστε: Επίθεση Νέα Ζηλανδία: Turkofagos έγραφε ο δράστης στο όπλο που σκόρπισε το θάνατο


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Επίθεση Νέα Ζηλανδία: Το ρατσιστικό μανιφέστο του Αυστραλού serial killer

«Τi λέει; Δεν θα μας αφήσουν να περάσουμε δυτικά του Βοσπόρου, δηλαδή στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αλλιώς τί θα γίνει; Θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη και θα μας σκοτώσει όλους, θα μας διώξει από τα εδάφη μας και θα απαλλάξει την Αγία Σοφία από τους μιναρέδες. Πόθοι που κρατούν ζωντανούς στα κεφάλια και τις καρδιές τους», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Ο τρομοκράτης στη Νέα Ζηλανδία αποκάλεσε την Ιστανμπούλ "Κωνσταντινούπολη" και έγραψε ότι θέλει να διώξει τους μιναρέδες και να μετατρέψει την Αγία Σοφία. Όσο υπάρχει αυτό το έθνος, αυτή η ψυχή, αυτό το δέρμα δεν μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο», συνέχισε.

Διαβάστε: Επίθεση Νέα Ζηλανδία: Τι σημαίνει το Tours732 στο όπλο του μακελάρη;

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος συχνά επικρίνει την ισλαμοφοβία, κάλεσε τη Δύση να αναλάβει δράση για την αποτροπή παρόμοιων επιθέσεων. 

«Εάν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα, θα ακολουθήσουν ειδήσεις για άλλες τέτοιες καταστροφές. Απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο, και ιδιαιτέρως στη Δύση, να πάρει γρήγορα μέτρα», τόνισε. 

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε καταδικάσει την επίθεση στα δύο τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας τονίζοντας μέσω Twitter: «Είθε ο Αλλάχ να συγχωρέσει τα θύματα και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».


 

 

 


Στο μανιφέστο του ο 28χρονος μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας στην 28η σελίδα του παραληρηματικού του μανιφέστο, όπου απευθυνόμενος «στους Τούρκους» γράφει μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».


 

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software