Συγκινητικό: Ήχησαν οι καμπάνες στη Βρετανία για την Παναγία των Παρισίων

Συγκινητικό: Ήχησαν οι καμπάνες στη Βρετανία για την Παναγία των Παρισίων

Οι καμπάνες των εκκλησιών στην Αγγλία χτυπούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, η οποία προσέφερε τη βρετανική «τεχνογνωσία» για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού της Παναγίας των Παρισίων, που καταστράφηκε από τις φλόγες.

«Η Νοτρ Νταμ είναι ένα από τα ομορφότερα μνημεία παγκοσμίως, σύμβολο της Γαλλίας και των Γάλλων και πολυαγαπημένη για ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε, σε ένα δελτίο τύπου, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε «αποκαρδιωτικές» τις εικόνες της πυρκαγιάς.

Οι καμπάνες του Αββαείου του Ουέστμινστερ χτύπησαν το απόγευμα της Τρίτης (16.04.2019) στις 17.43' τοπική ώρα (18.43' ώρα Παρισιού, 19.43' ώρα Ελλάδας), «Για να υπογραμμίσουμε την αλληλεγγύη μας προς τη Γαλλία, για να σηματοδοτήσουμε τη στιγμή που ξεκίνησε η πυρκαγιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε: Παναγία των Παρισίων: 750 εκατ. ευρώ οι δωρεές- Ποιοι άνοιξαν το πουγκί, πώς μπορείτε να βοηθήσετε


Δείτε το σχετικό video:


Διαβάστε: Παναγία των Παρισίων: Τα 3 πράγματα που απαιτούνται για να ξαναγίνει όπως ήταν

Στην υπόλοιπη Αγγλία, οι καμπάνες στις εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς θα ηχήσουν αργότερα αυτήν την εβδομάδα, τη Μεγάλη Πέμπτη συγκεκριμένα, τρεις ημέρες πριν από το Πάσχα των Καθολικών.

Η Τερέζα Μέι απέτισε, επίσης, φόρο τιμής στους πυροσβέστες και χαιρέτισε την ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τη βούλησή του να «ανοικοδομήσει» τον ναό.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλη την εμπειρία και τεχνογνωσία της Βρετανίας, που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες στις εργασίες» τόνισε.

Powered by TUODY Software