Σρι Λάνκα: Τα πρόσωπα του τρόμου

Σρι Λάνκα: Τα πρόσωπα του τρόμου

Tους ισλαμιστές Ζαχράν Κασίμ και Αμπού Μοχάμεντ κατονομάζουν τοπικά ΜΜΕ της Σρι Λάνκα ως δύο από τους καμικάζι αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν την Κυριακή τη χώρα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταυτοποίηση των βομβιστών από τις τοπικές αρχές.

Μάλιστα όπως γράφει και η Jerusalem Post, ο άνδρας που πιστεύεται πως είναι βομβιστής αυτοκτονίας και ο «εγκέφαλος» της επίθεσης στο ξενοδοχείο Shangri La αναγνωρίστηκε ως ο Ισλαμιστής εξτρεμιστής ιμάμης Moulvi Zahran Hashim.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το CNN μετέδωσε ότι ο Hashim σχεδίαζε για τις 4 Απριλίου χτύπημα στο Κολόμπο, αλλά τελικά αυτό ματαιώθηκε.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κασίμ, που φέρεται να ήταν ιεροκήρυκας, εξαπολύει απειλές κατά των "απίστων", ενώ στο φόντο διακρίνονται να καίγονται σημαίες χωρών όπως της ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.

Για κάποιες από τις χθεσινές επιθέσεις, που αιματοκύλησαν τη Σρι Λάνκα, ήταν υπεύθυνοι τουλάχιστον δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Καθώς πάντως το όνομα του Hashim άρχισε να κυκλοφορεί στα social media, δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα αντέδρασε κατηγορώντας τον Τύπο για ισλαμοφοβία.

Μέχρι στιγμής πάντως καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Powered by TUODY Software