Κύπρος- serial killer: Έχουν εξαφανιστεί 22 Φιλιππινέζες

Κύπρος- serial killer: Έχουν εξαφανιστεί 22 Φιλιππινέζες

Ένα πρωτοφανές θρίλερ εκτυλίσσεται στην Κύπρο, όταν σε φρεάτιο στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του χωριού Μιτσερό, ανακαλύφθηκε το πτώμα μιας 38χρονης γυναίκας από τις Φιλιππίνες. Ακολούθησε η ανακάλυψη ενός ακόμα πτώματος, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι στο ίδιο πηγάδι κρύβονται και άλλα μυστικά από τη δράση ενός serial killer. (Διαβάστε αναλυτικά)

Ο 35χρονος λοχαγός του Κυπριακού Στρατού μετά τη σύλληψη του παραδέχθηκε τρεις δολοφονίες με την αστυνομία να αναζητεί σε φράγμα στο χωριό Ξυλιάτου, το τρίτο θύμα, που είναι η εξάχρονη κόρη της 38χρονης. H δεύτερη γυναίκα που επισήμως δεν έχει αναγνωριστεί είναι 28 ετών και είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2018.


"Έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών απ' τις Φιλιππίνες"

Την ίδια ώρα, δημοσιογράφος από το Sigma Κύπρου υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, κάτι που προκαλεί ανησυχία. Διευκρίνισε βέβαια ότι τα στοιχεία αυτά είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την τύχη τους.

Το ίδιο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου Λούις Κουτρουκίδης: "22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μάϊου, αυτό που έκανε η αστυνομία, ήταν μπράβο τους, μπορούσαν να το κάνουν 7 του Μάη πέρσι. Η Φιλιππινέζα, επειδή εν Φιλιππινέζα , εν μαυρομούτσουνη, εν μαυρού τίποτε; Τζιαι είπαμεν εμείς, εν μαυρού ολάν, αφήστε την να πάει στ' ανάθεμα;», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι οι εξαφανίσεις αυτές έχουν δηλωθεί τα 3 με 4 τελευταία χρόνια.


"Ένιωσα ωραία και το ξανάκανα"

Άναυδοι οι ανακριτές της Αστυνομίας άκουσαν τον κρατούμενο στρατιωτικό να ομολογεί: "Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία", σύμφωνα με το philenews.com.

Μιλούσε στους ανακριτές για το πρώτο θύμα, που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού, τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες. Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της δεν έδωσε εξηγήσεις, έλεγε μόνο διάφορα μασημένα λόγια.

Επειδή ένιωσε ωραία, είπε στους ανακριτές, αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian, επίσης από τις Φιλιππίνες. "Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες", είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

Ο ύποπτος, που παραμένει ύποπτος παρά την ομολογία του, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου εκδόθηκε νέο διάταγμα κράτησής του. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ύποπτος ψάρευε τα υποψήφια θύματά του από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Χρησιμοποιούσε το προφίλ "Ορέστης" σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ανάφερε πως γνώρισε τις δύο γυναίκες μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών.

Εξάλλου, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι Αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να λάμβαναν μέρος στη διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία συμμετείχε και ο "Ορέστης".

 

Powered by TUODY Software