Serial killer στην Κύπρο: Ομολόγησε επτά φόνους ο «Ορέστης», εντοπίστηκε νέο πτώμα

Serial killer στην Κύπρο: Ομολόγησε επτά φόνους ο «Ορέστης», εντοπίστηκε νέο πτώμα

Διαστάσεις κινηματογραφικού θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση με τον serial killer στην Κύπρο: Επί ποδός τέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης η Αστυνομία στην Κύπρο, μετά από πληροφορία για εντοπισμό νέας σορού γυναίκας στο πεδίο Βολής της Ορούντας καθ’ υπόδειξη του κατηγορούμενου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο λοχαγός Νίκος Μεταξάς ομολόγησε πως σκότωσε ακόμα δυο γυναίκες (μητέρα και κόρη ) από τη Ρουμανία. 

Όπως γράφει η Καθημερινή Κύπρου, ο εντοπισμός του νέου πτώματος έγινε μετά από δική του υπόδειξη και παραδοχή ότι έχει δολοφονήσει μια ακόμη γυναίκα.

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε νωρίτερα υπό άκρα μυστικότητα στην περιοχή για υπόδειξη της τοποθεσίας στους ανακριτές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 35χρονος είπε στους ανακριτές ότι δεν θυμάται ούτε την ταυτότητα ούτε την εθνικότητα της γυναίκας. Είναι είτε Ινδή, είτε από το Νεπάλ φέρεται να είπε στους ανακριτές ο Νίκος Μεταξάς.

Μεταξύ άλλων ο 35χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία δύο γυναικών – οι σοροί των οποίων βρέθηκαν μέσα στο φρεάτιο του εγκαταλελειμμένου ορυχείου του Μιτσερού -  και ενός κοριτσιού 6 ετών, η σορός του οποίου δεν έχει ακόμα εντοπιστεί παρά τις εξονυχίστηκες έρευνες της λίμνης Μεμί.

Κατά την ομολογία του, τα δύο πτώματα ανήκουν στην 38χρονη Marry Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, που είχαν εξαφανιστεί τον Μάϊο και τον Ιούλιο του 2018.

Παραδεχόμενος την δολοφονία της Marry Rose, το πτώμα της οποίας ταυτοποιήθηκε, ο 35χρονος αναγκάστηκε να παραδεχθεί και την δολοφονία της 6χρονης κόρης της, ισχυριζόμενος ότι είχε πετάξει το πτώμα στο φράγμα Ξυλιάτου.

Είναι επίσης άγνωστο το εάν το νέο πτώμα που βρέθηκε ανήκει σε μία από τις γυναίκας που χαρακτηρίστηκαν ως εξαφανισμένες.

Στο σημείο έσπευσαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους, για να διενεργήσουν αυτοψία στο σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα.

Το πτώμα της γυναίκας εντοπίστηκε σε λάκκο και είναι σε προχωρημένη σήψη και δεν μπορεί να αναγνωριστεί. Το πεδίο βολής το γνώριζε καλά ο λοχαγός αφού εκεί γινόντουσαν οι βολές της μονάδας τεθωρακισμένων στην οποία υπηρετούσε.Ομολόγησε το φόνο της 29χρονης Maricar Valdez

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα ανάκριση του seria killer έγινε στο πλαίσιο της έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησης για τον φόνο της 29χρονης Maricar Valdez, επίσης από τις Φιλιππίνες. Μάλιστα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε την διήμερη κράτηση του 35χρονου, ενώ σύμφωνα με το ΚΥΠΕ ο Ορέστης αν και αρχικά παραδεχόταν ότι συνάντησε την 29χρονη Maricar στις 13/12/2017 αλλά δεν δεχόταν ότι την σκότωσε τελικά φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της.Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», οι ανακριτές της υπόθεσης εντόπισαν στους υπολογιστές του λοχαγού μια φωτογραφία της ταυτότητας της Maricar, στοιχείο που τον συνδέει άμεσα με την γυναίκα από τις Φιλιππίνες, η οποία πιστεύεται ότι έχει δολοφονηθεί αλλά είναι άγνωστο που βρίσκεται το πτώμα της.

Ο Νίκος Μεταξάς συνδέθηκε με την 29χρονη από τις Φιλιππίνες και με άλλα τεκμήρια που προέκυψαν μέσα από την έρευνα των ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Όπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος με το ψευδώνυμο «Ορέστης» ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με την Maricar, πριν χαθούν τα ίχνη της.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αστυνομικές πηγές εξέφραζαν κάποιες επιφυλάξεις για το αν πράγματι πρόκειται για τη δολοφονία της Arian Palanas Lozano, αφού η σορός που βρέθηκε παρουσίαζε μεγαλύτερη φθορά από αυτή της 38χρονης Marry Rose, αν και η Arian είχε δολοφονηθεί δύο μήνες αργότερα.

Δεν αποκλείεται η σορός ανήκει στη 29χρονη Maricar και γι’ αυτό θα γίνει σύγκριση γενετικού υλικού με γενετικό υλικό που έδωσε η μητέρα για τεστ DNA.

Σημειώνεται πως άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες των Αρχών στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό με την αγωνία για την τύχη τόσο της 6χρονης, όσο και για τη τύχη άλλων εξαφανισμένων γυναικών να κορυφώνεται.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι το φρεάτιο σήμερα ελέγχθηκε στο 100%, με τη χρήση ρομποτικής κάμερας, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο.Πλέον, οι κυπριακές Αρχές θεωρούν δεδομένο ότι ο αριθμός των θυμάτων του Κύπριοου serial killer θα αυξάνεται διαρκώς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των πτωμάτων, στις περιοχές που έχει υποδείξει ότι έχει πετάξει τις σορούς.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software