Κύπρος-serial killer: Ίσως γλεντάει την προβολή του λέει ο Γιάννης Πανούσης

Κύπρος-serial killer: Ίσως γλεντάει την προβολή του λέει ο Γιάννης Πανούσης

Μια ακόμα πιο νοσηρή διάσταση για την προσωπικότητα του serial killer Ορέστη, του δολοφόνου που έχει σοκάρει όχι μόνο την Κύπρο και την Ελλάδα αλλά ολόκληρo τον πλανήτη θίγει ο εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Πανούσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 στους 88,6, ίσως στον serial killer της Κύπρου Ορέστη αρέσει αυτού του είδους η δημοσιότητα και, όπως είπε χαρακτηριστικά «ίσως να γλεντάει αυτήν την προβολή».

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο φερόμενος δράστης τρενάρει τη διαδικασία και αργεί να ομολογήσει τις δολοφονίες είπε ότι ίσως να θέλει να κρατήσει το θέμα «ψηλά» για την δική του προβολή και ότι ίσως να σκέφτεται ότι θα γραφτεί στην ιστορία ως ο serial killer της Κύπρου.

Σε ό,τι αφορά στο αν ο Ορέστης έχει τα χαρακτηριστικά serial killer, ο Γιάννης Πανούσης είπε ότι πρέπει να ερευνηθούν τα κίνητρά του και να απαντηθεί τι ενεργοποίησε την εγκληματική του δραστηριότητα.

«Κάτι ενεργοποιήθηκε μέσα του, αν υπήρχε και ήταν εν υπνώσει πρέπει να το δει ψυχολόγος, αν ενεργοποιήθηκε τώρα από κάποια αφορμή, πάλι θα πρέπει να το δει ψυχολόγος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης.

Serial killer στην Κύπρο: Ομολόγησε επτά φόνους ο «Ορέστης», εντοπίστηκε νέο πτώμα

Είναι όντως serial killer ο Ορέστης;

 «Δεν νομίζω ότι είναι serial killer, πρέπει να το δούμε αν είναι. Πώς προκύπτει αυτό; Όποιος σκοτώνει πέντε ανθρώπους, γίνεται serial killer;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης. «Για να έχει εγκληματολογικά την έννοια του serial killer», είπε, «πρέπει να διαπράττει το έγκλημα συγκεκριμένες ώρες, με τον ίδιο τρόπο, σε συγκεκριμένη μέρα, να έχει συγκεκριμένο θυμα, συγκεκριμένη εμμονή, προκατάληψη ή μίσος».

Και συνεχίζει: «Ένας serial killer έχει μία συγκεκριμένη προκατάληψη και εμμονή να σκοτώνει συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων. Υπήρχαν serial killers που σκότωναν μόνο μαύρους, γιατί μισούν τους μαύρους, υπάρχει δηλαδή ένα μίσος φυλετικό, θρησκευτικό, εθνοτικό. Σκοτώνουν μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων είτε γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι θεάρεστο ή ότι έχουν χρέος απέναντι στην πατρίδα τους. Άλλοι πιστεύουν ότι ακούν φωνές. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες του serial killer. Στην περίπτωση όμως της Κύπρου δεν είμαστε ακόμη εκεί».

Ένα επίσης από τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Πανούσης είναι γιατί κάνει αυτά τα εγκλήματα τώρα στα 35 του και όχι στα 25 του.
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software