Κύπρος: Ανασύρθηκε δεύτερη βαλίτσα - Στην 8χρονη Έλενα φέρεται να ανήκει το πτώμα

Κύπρος: Ανασύρθηκε δεύτερη βαλίτσα - Στην 8χρονη Έλενα φέρεται να ανήκει το πτώμα

Το πρωί της Δευτέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες με το σόναρ και τη ρομποτική κάμερα στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό με στόχο να εντοπιστεί ακόμη μία βαλίτσα, στην οποία ο καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε και να πέταξε στη λίμνη ένα από τα θύματα του.

Έγκυρες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αναφέρουν ότι η σορός που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής ανήκει σε παιδί.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, αναφερόμενος στις έρευνες που διενεργούνται προς εντοπισμό των σορών των θυμάτων, εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας το σύστημα σόναρ είχε σαρώσει ολόκληρη την έκτασης της λίμνης.

Πρόσθεσε ότι στις 5 το πρωί της Κυριακής δόθηκαν τα αποτελέσματα της σάρωσης, επισημαίνοντας ότι ο αναλυτής και χειριστής του σόναρ υπέδειξε κάποια σημεία αναφοράς δίδοντας μάλιστα και προτεραιότητα.

Συνεχίζοντας, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής είπε ότι στο σημείο πρώτης προτεραιότητας με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας προσεγγίστηκε, εντοπίστηκε το αντικείμενο, σηματοδοτήθηκε και στη συνέχεια, δύτης καταδύθηκε και ανέσυρε το αντικείμενο, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν μία βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχε μία σορός.

Νωρίτερα, πληροφορίες του 24h.com.cy, ανέφεραν πως είναι πολύ πιθανόν πως το πτώμα ανήκει στο οκτάχρονο κοριτσάκι, την Elena Natalia Bunea από τη Ρουμανία, την οποία ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ομολόγησε πως σκότωσε, όπως και τη μητέρα της. 

O Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας δήλωσε: «Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας το σύστημα Sonar σάρωσε ολόκληρη την έκταση της Λίμνης και σήμερα στις 5 το πρωί είχαμε τα πρώτα αποτελέσματα. Ο χειριστής μας υπέδειξε τα σημεία αναφοράς δίνοντας και σημεία προτεραιότητας. Το σημείο προσεγγίστηκε με τη βοήθεια ρομποτικής κάμερας, σηματοδοτήθηκε και στη συνέχεια δύτης ανέσυρε το αντικείμενο».

Από το πρωί διεξάγονταν έρευνες στη Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο  με τη χρήση του Sonar σε μία προσπάθεια εντοπισμού των  πτωμάτων των Μαρικάρ Βαλντέζ και της 8χρονης Έλενα Ναταλία Μπουνέα, που ισχυρίζεται ότι πέταξε στη λίμνη ο 35χρονος.

Σύμφωνα με τον χειριστή του συστήματος Αλεχάντρο Παλμέιρο, οι έρευνες διεξάγονται σε τέσσερα στάδια, σάρωση, καταγραφή, ανάλυση και ακολούθως ανάσυρση οποιουδήποτε αντικειμένου.

Στη λίμνη Μεμί αναζητείται πλέον η σορός της 6χρονης Sierra, την οποία ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς ισχυρίστηκε ότι δεν δολοφόνησε αλλά τη βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων.

Πηγή: Πολίτης της Κύπρου

Powered by TUODY Software