Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 δολάρια ο Άλκης Δαυίδ - Στις 23/09 η δίκη του

Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 δολάρια ο Άλκης Δαυίδ - Στις 23/09 η δίκη του

Ελεύθερος αφού πρώτα κατέβαλε το ποσό των 300.000 δολαρίων ως εγγύηση, αφέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο κύπριος επιχειρηματίας, Άλκης Δαυίδ, ο οποίος ωστόσο θα πρέπει να επιστρέψει στον Άγιο Χριστόφορο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να δικαστεί. 

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών με τον κυπριακή καταγωγής επιχειρηματία να αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό κατηγοριών που έχουν να κάνουν με την εισαγωγή και την εμπορία φυτών κάνναβης. Ο Δαυίδ έφθασε στο St Kitts μαζί με τη συνοδεία του στις 9 Μαϊου μεταφέροντας με το ιδιωτικό του αεροσκάφος σπόρους και δενδρύλλια κάνναβης συνολικής αξίας  $1,5 εκατ. 

Στόχος του ήταν να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρίας φαρμακευτικής κάνναβης Swissx στην οποία είναι μεγαλομέτοχος. Οι τοπικές αρχές τον συνέλαβαν και παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της νομιμοποίησης της καλλιέργειας κάνναβης στο νησί κατήγγειλαν τον επιχειρηματία ο οποίος θα πρέπει πλέον να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Δαυίδ έφθασε στο δικαστήριο ευδιάθετος φορώντας ένα t-shirt, μοβ βερμούδα και παντόφλες. Όταν στο δικαστήριο του επεσήμαναν ότι υπάρχει dress code το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει αντάλλαξε ρούχα με έναν συνεργάτη του και επέστρεψε στην αίθουσα για να συνεχιστεί η διαδικασία. 
Παρά την περιπέτεια η εταιρία Swissx με ανακοίνωση ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα σχέδια για την ανάπτυξη φαρμακευτικής κάνναβης στο St Kitt.

O ίδιος ο Δαυίδ ανέβασε βίντεο στο Instagram με την αναχώρηση του από το St. Kitss αποχαιρετώντας τα νησιά και λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα επιστρέψει σε τρεις εβδομάδες δηλώνοντας αποφασισμένος να ολοκληρώσει τα σχέδια του.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software