Ακάρ: Να βάλουν οι Έλληνες όλα τα θέματα στο τραπέζι - Εμείς θέλουμε ειρήνη

Ακάρ: Να βάλουν οι Έλληνες όλα τα θέματα στο τραπέζι - Εμείς θέλουμε ειρήνη

Πιο διαλλακτικός συγκριτικά με πρόσφατες τοποθετήσεις του, εμφανίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους για τις συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπείας της Άγκυρας και της χώρας μας, στην Αθήνα.

Ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το τι συζητούν οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια γεύματος και όπως χαρακτηριστικά είπε «οι συνομιλίες είναι προγραμματισμένο να συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή, αλλά αν χρειαστεί θα παραταθούν. 

Είπαμε στους Έλληνες να βάλουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο πλευρές, όπως το Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της ειρήνης και της φιλίας και δεν απειλεί κανέναν, αλλά πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Ερωτηθείς αν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του αποδυναμώθηκαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα δεδομένου ότι ο Ερντογάν έχει κλείσει στη φυλακή πολλούς στρατιωτικούς, ο Ακάρ τόνισε ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας και συμμετέχουμε σε ασκήσεις. Η "Γαλάζια Πατρίδα" ολοκληρώθηκε επιτυχώς, η "Θαλασσόλυκος" συνεχίζεται με τη συμμετοχή 130 πλοίων. Κανένας μην προσπαθήσει να δοκιμάσει τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κανένας μην μπει στη διαδικασία αμφισβήτησης της δύναμης αποτροπής της Τουρκίας».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software