Ερντογάν: Ο ελληνικός Τύπος ευθύνεται για τον «Πόντιο» Ιμάμογλου

Ερντογάν: Ο ελληνικός Τύπος ευθύνεται για τον «Πόντιο» Ιμάμογλου

Στον ελληνικό Τύπο έριξε τις ευθύνες για το «Πόντιος άρα Έλληνας» που «καταλόγισε» το κυβερνών κόμμα στον υποψήφιο για την Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Τούρκος πρόεδρος. 

Όπως μετέδωσε το Open TV, σε διακαναλική συνέντευξή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι δεν είναι ο ίδιος ή το κόμμα του που προέβαλαν την «ποντιακή» καταγωγή του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για το δήμο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αλλά ο ελληνικός Τύπος.

«Αυτή την παρομοίωση (Πόντιος-Έλληνας) στην πραγματικότητα οι ελληνικές εφημερίδες την έκαναν. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αποφεύγοντας βέβαια να αναφέρει ότι δικός του δήμαρχος (συνοικίας της Κωνσταντινούπολης) αλλά και το δικό του κόμμα χρησιμοποίησε ως «όπλο» τον ελληνικό Τύπο για να χτυπήσει με την ποντιακή καταγωγή του τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τον Έλληνα, άρα όχι γνήσιο Τούρκο.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δέχτηκε πολλές επιθέσεις από το δυτικό ευρωπαϊκό Τύπο για τις εκλογές της 31ης Μαρτίου, ανάμεσά τους και από τις ελληνικές εφημερίδες, με αποτέλεσμα η μετεκλογική κατάσταση να μετατραπεί σε μία σύγκρουση νοοτροπιών –όπως είπε- στην Τουρκία.

«Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου, γνωρίζετε, υπήρξαν πάρα πολύ σοβαρές επιθέσεις. Ειδικά ο ελληνικός Τύπος την πήγε τη δουλειά αλλού», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για παιχνίδια που προσπαθεί να παίξει η αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διακρίσεις εναντίον των Ποντίων, προκειμένου ο Εκρέμ Ιμάμογλου να κερδίσει ψήφους την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιουνίου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software