Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Θα αντιμετωπίσουμε όποια επίθεση - Μέτρα ασφαλείας από τα Εμιράτα

Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Θα αντιμετωπίσουμε όποια επίθεση - Μέτρα ασφαλείας από τα Εμιράτα

Το Ιράν θα απαντήσει αυστηρά σε οποιαδήποτε αμερικανική απειλή εναντίον του, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

"Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβιάση των ιρανικών συνόρων. Το Ιράν θα αντιμετωπίσει αυστηρά οποιαδήποτε επίθεση ή απειλή από την Αμερική", τόνισε ο Μουσαβί.

"Ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβουν δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει πόλεμο με το Ιράν, αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι εάν ξεσπάσει σύρραξη, θα έχει αποτέλεσμα την "εξάλειψη" της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

"Δεν επιδιώκω πόλεμο, ο οποίος αν γίνει θα οδηγήσει σε εξάλειψη που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Αλλά δεν θέλω να το κάνω αυτό", είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC News μία ημέρα αφού ανακάλεσε τη διαταγή που είχε δώσει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να εξαπολύσουν πυραυλικά πλήγματα στην ιρανική επικράτεια.

Τα πλήγματα θα ήταν αντίποινα για την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τις ιρανικές δυνάμεις.

Ρεπορτάζ του Fox News

Στο μεταξύ, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα δεδομένων των κινδύνων στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο της χώρας WAM.

Οι εταιρείες θα πρέπει "να εξετάσουν τους αεροδιαδρόμους που επηρεάζονται και να θέσουν σε εφαρμογή τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφεύγουν να δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες ενδέχεται να εκτίθενται σε κινδύνους", επεσήμανε η υπηρεσία. 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software