Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Απειλούν με νέα εισβολή στην Κύπρο

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Απειλούν με νέα εισβολή στην Κύπρο

Επιμένει στις προκλήσεις η Τουρκία με φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης καλλιεργούν σκηνικό έντασης με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Την ώρα που το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ βρίσκεται στα παράλια της Αττάλειας και περιμένει εντολές, το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο ATV, που ελέγχει η οικογένεια του Τούρκου υπουργού Οικονομικών, σε ρεπορτάζ του κάνει λόγο για νέα εισβολή στην Κύπρο, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι θα εμποδιστεί τουρκικό γεωτρύπανο αν επιχειρήσει έρευνες στο Καστελόριζο.

«Αν χρειαστεί η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές»

Ειδικότερα, το ρεπορτάζ ανέφερε πως «το Φατίχ συνεχίζει τις γεωτρήσεις και συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες», σημειώνει δε πως: «αν υπάρξει πρόκληση από τους Ελληνοκύπριους ή την Ελλάδα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και θα απαντήσουμε. Οι στρατιώτες μας θα απαντήσουν πολλαπλάσια σε οποιαδήποτε επίθεση από Έλληνες ή Ελληνοκύπριους. Θα θεωρηθεί αιτία πολέμου. Αν χρειαστεί η Αϊσέ  θα ξαναπάει διακοπές άλλη μια φορά....». Στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα «θα ξαναεισβάλουμε στην Κύπρο».

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας Χοασί Ακάρ ενημέρωσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην Κύπρο, για την άφιξη των S-400 και για τα F35. Σημειώνεται ότι σπάνια πηγαίνει ο υπουργός να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια προετοιμασίας της εσωτερικής τουρκικής γνώμης.

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software