Νέο αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: Κυρώσεις αν αγοράσετε τους S-400, ξεχάστε τα F-35

Νέο αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: Κυρώσεις αν αγοράσετε τους S-400, ξεχάστε τα F-35

Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ, η Ουάσιγκτον ανανεώνει τις προειδοποιήσεις της για τις κυρώσεις που θα αντιμετωπίσει η Αγκυρα εάν επιμείνει, τελικά, στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ προειδοποίησε τον τούρκο ομόλογό του πως η αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 όχι μόνο θα βάλει τέλος στον ρόλο της Τουρκίας στον πρόγραμμα του μαχητικού F-35, αλλά θα βλάψει επίσης την τουρκική οικονομία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που θα επακολουθήσουν, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο υπουργός ήταν για μια ακόμη φορά πολύ κατηγορηματικός ότι η Τουρκία δεν θα έχει και τους S-400 και τα F-35. Και, αν δεχθούν τους S-400, θα πρέπει να δεχθούν και τις συνέπειες όχι μόνο στο πρόγραμμα του F-35, αλλά και στην οικονομική κατάστασή τους», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, μετά τη συνάντηση ΗΠΑ-Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ή το Σάββατο, Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν, όπως προβλέπεται, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ομάδας G20, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Powered by TUODY Software