Βλέπουν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ και φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν

Βλέπουν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ και φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν

Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ίσως είναι πρόεδρος της Κομισιόν και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έπειτα από συμφωνία Γαλλίας - Γερμανίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν εκείνος ο οποίος πρότεινε στην Άγκελα Μέρκελ την Κριστίν Λαγκάρντ για επικεφαλής της ΕΚΤ, μία ιδέα στην οποία η καγκελάριος φάνηκε «πολύ θετική».   

Ο γάλλος πρόεδρος, επίσης, πρότεινε το βράδυ της Δευτέρας στην καγκελάριο Μέρκελ να ορίσει ως υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη νυν υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πρόταση αυτή είναι μία από τις επιλογές που εξετάζονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έχει επίσης προτείνει το όνομα της συντηρητικής υπουργού, μέλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Η πληροφορία αυτή αναφέρεται και από ευρωπαϊκές πηγές στις Βρυξέλλες.

Άλλοι υποψήφιοι που συζητούνται είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ως πιθανός διάδοχος του Τουσκ στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Ο Μάρος Σέφκοβιτς της Σλοβακίας μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, προσθέτει.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software