Τραμπ προς Ιράν: Πρόσεχε με τις απειλές - Μπορεί να γυρίσουν εναντίον σου, να σε δαγκώσουν

Τραμπ προς Ιράν: Πρόσεχε με τις απειλές - Μπορεί να γυρίσουν εναντίον σου, να σε δαγκώσουν

Οι απειλές που εκτοξεύει το Ιράν μπορεί να γυρίσουν εναντίον του, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χασάν Ροχανί ότι η χώρα του θα αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου μετά την 7η Ιουλίου στα επίπεδα που χρειάζεται πέραν του ορίου που ορίζει η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Το Ιράν εξέδωσε μια νέα προειδοποίηση. Ο Ροχανί δήλωσε ότι θα εμπλουτίσουν ουράνιο σε 'όποια ποσότητα θέλουμε' αν δεν υπάρξει καμία καινούρια πυρηνική συμφωνία» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Πρόσεχε με τις απειλές, Ιράν. Μπορεί να γυρίσουν εναντίον σου, να σε δαγκώσουν, όπως κανείς δεν σε έχει δαγκώσει στο παρελθόν» διαμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Ροχανί ότι το Ιράν θα αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου μετά την 7η Ιουλίου στα επίπεδα που χρειάζεται πέραν του ορίου του 3,67% που ορίζει η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί, αψηφώντας τις αμερικανικές πιέσεις προς την Τεχεράνη να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία.

Εάν οι υπόλοιπες χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία αυτή δεν εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, τότε ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Αράκ θα επιστρέψει στις προηγούμενες δραστηριότητές του μετά την 7η Ιουλίου, προειδοποίησε ο Ρουχανί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRIB.

Powered by TUODY Software