Συρία: Δραπέτευσαν εκατοντάδες «νύφες του ISIS» με τα παιδιά τους...

Συρία: Δραπέτευσαν εκατοντάδες «νύφες του ISIS» με τα παιδιά τους...

Ο εφιάλτης της ΕΕ για διαφυγή των μαχητών του ISIS, μετά την τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά...

Εκατοντάδες «νύφες του ISIS» μαζί με παιδιά τους - 785 συνολικά- απέδρασαν από στρατόπεδο, όπου κρατούνταν, μετά από τουρκικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με την κουρδική διοίκηση.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, «μισθοφόροι» επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου στην πόλη Άιν Ίσα, όπου κρατούνταν "στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους" και άνοιξαν τις πύλες.

Eπικαλούμενος πηγές στην Άιν Ίσα, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι στο εσωτερικό του στρατοπέδου, απ’ όπου διέφυγαν οι «νύφες του ΙSIS» και όπου φιλοξενούνται χιλιάδες εκτοπισμένοι, υπήρχε ένα «καθεστώς αναρχίας».

Αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι δεν διαθέτουν πλέον επαρκείς δυνάμεις για τη φύλαξη του στρατοπέδου, καθώς πολλοί από τους φρουρούς έχουν μετακινηθεί στα βόρεια για να αποκρούσουν την εισβολή των Τούρκων και των συμμάχων τους.

 

 

Powered by TUODY Software