Ο Τσαβούσογλου ρίχνει ευθύνες στις ΗΠΑ για τη Συρία: Δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους

Ο Τσαβούσογλου ρίχνει ευθύνες στις ΗΠΑ για τη Συρία: Δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους

Ευθύνες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τον πόλεμο που ξεκίνησε η χώρα του στη βόρεια Συρία.

Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για την ελευθερία των ΜΜΕ στο Αζερμπαϊτζάν τη Δευτέρα, δήλωσε ότι: «Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεν θα επιτύχουν τίποτα. Είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία. Ξεκινήσαμε την επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας επειδή οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ξεκίνησε την εισβολή της στη Συρία στις 9 Οκτωβρίου, με στόχο να εκκαθαρίσει την περιοχή από τους Κούρδους, έτσι ώστε να στήσει μια νέα πόλη, στην οποία θα επιστρέψει όλους τους Σύριους που αυτήν τη στιγμή είναι πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή, ο Ντόνταλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ως απάντηση στην τουρκική εισβολή στη Συρία, θα εκδώσει σύντομα ένα εκτελεστικό διάταγμα εξουσιοδοτώντας για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Τούρκων νυν και πρώην αξιωματούχων, τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για μια εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την αύξηση δασμών στον τουρκικό χάλυβα σε 50%.

Powered by TUODY Software