"Φεύγουν σαν ποντίκια": Κούρδοι πετούν πατάτες και ντομάτες στους αμερικανούς!

"Φεύγουν σαν ποντίκια": Κούρδοι πετούν πατάτες και ντομάτες στους αμερικανούς!

Την έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια τους για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από περιοχές της Βορειοανατολικής Συρίας εξέφρασαν Κούρδοι της Συρίας, εκτοξεύοντας εναντίον τους πατάτες και τομάτες, όπως αναφέρουν κουρδικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, βίντεο που αναρτήθηκε σε κουρδικά μίντια δείχνει Κούρδους να πετούν πατάτες, τομάτες, αλλά και πέτρες σε αμερικανική φάλαγγα, καθώς αυτή περνά από μια περιοχή στο Καμισλί."Οι Αμερικανοί δραπετεύουν σαν ποντίκια", φώναζαν άνθρωποι στα άρματα μάχης που περνούσαν. "Ντροπή σας" ακούγονταν να φωνάζουν άλλοι. Κουρδικές πηγές είπαν πως η φάλαγγα κατευθύνεται στη βόρεια ιρακινή επαρχία Ντοχούκ μέσω του μεθοριακού περάσματος Σαχέλα.

Η εισβολή της Τουρκίας στη Βορειοανατολική Συρία, εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), άρχισε στις 9 Οκτωβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, εγκαταλείποντας τους Κούρδους της Συρίας που ήταν συμπολεμιστές του στον πόλεμο κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι ΗΠΑ είχαν βασιστεί στις YPG στη μάχη τους εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

Powered by TUODY Software